Mina böcker

Det här har jag åstadkommit så här långt:

Fackböcker/läromedel om Språk och Språkdidaktik (Studentlitteratur)

Lära engelska på internet Engelska för yngre åldrar  Världen i klassrummet Skrivluft A University Grammar 2 essential-english-grammar-2

Jag publicerade min första bok (utöver avhandlingen) på Studentlitteratur år 2007: A University Grammar of English – with a Swedish perspective. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra böcker om språk och språkundervisning. Mina universitetsgrammatikor har kommit i en andra upplaga 2015 (A University Grammar) respektive 2016 (Essential English Grammar). Böckerna finns att köpa på AdLibris och Bokus.

Tankeböcker om Livet och Tiden (med Sara Norrby Wallin, Livstid)

Bloggboken Älskade lista

I boken Livstid – förundran, eftertanke, mitt i livet har jag och min kollega Sara Norrby Wallin samlat vardagsreflektioner från bloggen Livstid. Älskade lista är en bok för dig som tycker om att skriva listor, men som tröttnat på alla måste-listor och vill skriva listor som gör dig glad och fri eller som väcker din förundran och eftertanke. I boken varvas vackra bilder med tankeväckande texter från vår blogg och inspirerande listrubriker där du fyller på med just ditt personliga innehåll. Läs mer och beställ böckerna på Livstid.nu!

Barnböcker om Lovis Ansjovis

lovis-ansjovis2

Tillsammans med min dotter skriver jag en barnboksserie om Lovis Ansjovis. Den första boken, Lovis Ansjovis och rockpappan kom i augusti 2016, och nästa bok kommer i augusti 2017. Lovis Ansjovis och rockpappan har blivit utvald till ”Godbit” av Bibliotekstjänst, där den fick betyget 5/5.  Du kan beställa boken på AdLibris eller Bokus, eller (signerat) direkt från oss (129:-). Mejla på maria@livstid.nu om du är intresserad.

Roman

omslaget

I december 2016 kommer min debutroman, Lex Katarina, som jag ger ut på mitt eget Kompass Förlag. Boken handlar om hur det är att leva med en sjuk och åldrande förälder när man själv är mitt i livet, med små och stora barn och ett intensivt yrkesliv. Lex Katarina är en bok om skuld, skam och otillräcklighet, men också om vardagsglädje, utveckling och försoning. Du kan köpa den direkt av mig för 110:-.Mejla på maria@livstid.nu om du är intresserad.

Novellantologier där jag medverkar

Över en fika Skrivluft Älskanoveller Skrivluft Över en höstfika o%cc%88ver-en-vinterfika

Under 2014-2016 har jag bidragit med noveller till tre antologier: ”Ett litet hörn av världen” i ”Över en fika” (Ariton Förlag), ”Ett hjärta för sten” i #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek (Ordberoende förlag), ”Det som inte kan hejdas” i ”Över en höstfika” (Ariton Förlag) och ”Googla på hummus” i ”Över en vinterfika” (Ariton Förlag). Du kan köpa antologierna direkt av mig för 150:- st (180:- – 200:- i handeln), eller 400:- för tre (valfria) böcker. Mejla på maria@livstid.nu om du är intresserad.

Annonser